2011. szeptember 30., péntek

minták

majdnem az összes órámat szeretem ebben a félévben. erősen kétlem, hogy nyelvészt fognak belőlem csinálni, de a hangtannál egyelőre igazolódni látszik, hogy az egy nagyon az én agyamnak való dolog. olyan agyi rágógumi, logika van benne meg struktúra. elszórakoztat, mint ahogyan a Kié a hal? és a hasonló dolgok. ráadásul olyan mint a plasztika: übervonzó lány leszek majd a gyönyörű új SBE kiejtésemmel. (bár szeretem, ha egy picit meg van fűszerezve a standard brit angol.) talán még természetes is. de bármennyire is szórakoztat a hangtan és most még profitálhatok is belőle, bizisten semmi indíttatásom nincs ezzel foglalkozni hosszú távon.

az a nagyon jó abban, hogy nézem a Való Világot, hogy sokkal szélesebb lesz a rálátásom a világra. én  egy eléggé zárt és elitista világban élek, nagyvárosban, intellektuális közegben, ahol olyan emberek is vannak a környezetemben, akik annyira sheltered nőttek fel, hogy ha kirángatják a talpuk alól az intellektuális talajt, nagyon gyorsan életképtelennek bizonyulnának. legalábbis vannak ilyen bevillanásaim néha emberekkel kapcsolatban. például látszik valakin, hogy hihetetlenül okos, és a tehetségének kibontakoztatását maximálisan támogató közegben nőtt föl, és látod, hogyha kilökdösnék ebből a kényelmes kuckóból a perifériára, vagy oda, ahol például semmit nem érnek az észérvek, akkor irtózatosan pánikba esne. lehet, hogy ezek téves benyomások persze, de néha vannak ilyen benyomásaim. csak hogy egy konkrétabb példát mondjak, nézzétek meg mennyire hisznek az emberek a petíciók hatásosságában. (mindenre van petíció, tényleg mindenre.) pedig szimplán az ésszerűség diktálná azt, hogy hatása legyen nemtudomhányszáz szignónak, semmi más. és mi van, ha nincs hatása? aláír mégegyet. ennyi. (szerintem az értelmiségi réteget könnyű pöcsön rúgni. vonyít majd egy kicsit, hogy fáj, de aztán megszokja. egyébként is, milyen szó már az, hogy pöcs?!) Köves Gyuri nem hülye. de elkalandoztam.

szóval a vv-ben nagyon különböző emberek vannak, és nem csak személyiségre, hanem értékrendre is. és így bőven kapok kontrasztot a saját zárt szférámhoz, ebből pedig épülni is lehet. lehet, hogy valamit sokkal jobban csinálnak, mint mi. neadjisten, még boldogok is tudnak lenni. szerintem sokkal nyitottabb és megértőbb leszek tőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése