2014. augusztus 20., szerda

kémia

ketokonazol. így hívják azt a dolgot, amire nekem, pontosabban a szervezetemnek szüksége van most állítólag. mármint azokon a dolgokon kívül, amikre egyébként is szüksége van, és amiket ilyen neveken nevezünk, mint víz meg kenyér meg só.

tulajdonképpen egy kész röhej, hogy összeállsz sok ilyen izéből, mint ahogy egyébként a kenyér meg a víz meg a só is összeáll ilyenekból, persze főleg a kenyér, mert a többire lehet azt mondani, hogy dihidrogén monoxid, ami mondjuk tökre nem igaz, mert csak a desztillált víz dihidrogén monoxid, és ha az bejut a sejtjeidbe, akkor neked kampó, szóval hahó, ezt most azért mondom, hogy véletlenül se igyál ilyen tiszta dihidrogén monoxidot, amire ugye egyébként sem ezt mondják az emberek hanem inkább azt, hogy hákettőó. mindegy, tökmindegy. meg szóval nátrium klorid, amire nem mondják persze azt, hogy nacéel, de mondjuk azt se nagyon mondják, hogy nátrium klorid, hanem a szerelemről beszélnek, ami vagy túl sok van vagy túl kevés nincs, de persze soha nem annyi, mint kéne, vagy ha annyi mint kéne, akkor egyszerűen nem beszélnek róla, mert akkor már minek beszélni.

szóval összeállsz egy csomó mindenből, amit persze lehet továbbosztani és mégtovábbosztani, mert tulajdonképpen a világ nem csak kifelé, de befelé is végtelen. ezt persze megmondták már a humanisták is, de ők bizonyára mást gondoltak, mert akkoriban az volt a csoda, hogy befelé egyáltalán mélyül a világ, azt hiszem, bár ez igazából most tökmindegy, annyi itt a lényeg, hogy befelé is végtelen. mégis, soha nem tudjuk összeilleszteni a befele meg kifele végtelen világot, mert akármennyire közelítjük egymáshoz, a távolság mindig továbbosztható lesz, szóval ahogy a dolgok, a kifele meg befele végtelen világ sem érhet össze.

naszóval van ez a végtelenül csomó minden, amiből összeállsz, és amiket meg is nevezhetnénk a nevükön, és nem is azért nem tesszük, mert ne tudnánk vagy mert olyan sokáig tartana, mondjuk végtelensokáig tartana, bár egyébként ha most nekiállnánk sorban megnevezni, akkor még az is kiderülhetne, hogy nem is végtelen az a végtelen, de ez most mindegy, szóval nem ezekért nem nevezzük meg, hanem azért, mert egyébként van ennek az egésznek egy gyűjtőneve, mondjuk az, hogy Fekete Sára, ami az én nevem, ami igazából nem is a nevem, de ez most mindegy, tökmindegy.

szóval van ez a Fekete Sára gyűjtőnevű nemtudjuk mennyire sok minden, de azért elég sokminden, és erre jön valaki és azt mondja, hogy szép szép, de van ez az egy cucc, ami most még ebbe jó lenne, és ezt úgy hívják, és itt mond egy szót, és az épp az, hogy ketokonazol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése