2013. január 6., vasárnap

tünet

remek logikátlanul struktúrált jegyzetem a Ratio Educationishoz:

"A Ratio Educationis célja egy átlátható és irányítható iskolarendszer létrehozása a korábbi kaotikus állapotok helyett. Innentől kezdve ezt nevezik iskolarendszernek. Vannak bizonyos feltételei annak, hogy egy ilyen létrejöjjön egy államban: épüljenek egymásra az iskolafokok! Az oktatott tananyagot is ehhez kell alakítani. Az államnak is lassacskán teret kell nyernie ebben a valóságban: növekedjen az állami ráfordítás az oktatásban. Ahogy ez megtörténik, a világi tartalom is elkezdi fokozatosan háttérbe szorítani az egyházi tartalmakat. Ahhoz, hogy az állam bele tudjon szólni ebbe az egészbe, központi jogszabályokra van szükség, és a Ratio Educationis már egy ilyen központi jogszabály. Pl. megmondja, hogy melyik iskolafokon miket kell tanítani."

ez a bejegyzés nem arról szól, hogy most ez mennyire fedi le azt, hogy mi volt a RE vagy mennyire pontos tartalmilag vagy mennyire van jól megfogalmazva vagy mennyire nemlogikusan felépített a mondathalmaz.

ez a bejegyzés arról szól, hogy nézd meg most mégegyszer a szöveget, és képzeld el, hogy a dőlttel szedett szókapcsolatok olvasásakor undort érzek.

ez a bejegyzés arról szól, hogy tünetek vannak

bennem legalábbis tünetek vannak. mert minden milyen szépen rendeződik mostanában az oktatáspolitikában. ugye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése